Wednesday, January 21, 2009

21.01.2009 - Imobiliare


Berceanu a somat Bechtel sa faca 220 de km de autostrada in 4 ani.

Ca se va construi autostrada Transilvania, stim cu totii. Dar nu stim cand va fi gata. Si, daca lucrarile continua in acelasi ritm ca si pana acum, probabil ca va fi terminata in vreo 50 de ani. Sau mai mult.

Berceanu a parcurs cei 30 de km ai tronsonului Gilau-Turda pentru a observa stadiul in care se afla lucrarile.

Potrivit Cotidianul, "Radu Berceanu a vazut si pasajele facute de Bechtel în care au aparut deja fisuri si inflitratii de apa. Reprezentantii companiei au vrut însa sa-l asigure pe ministru ca respectivele fisuri sunt doar de ordin estetic si ca nu afecteaza structura de rezistenta a lucrarii. Berceanu a mai constatat si ca in câteva zone au loc alunecari de teren care afecteaza grav structura autostrazii. Ministrul a vrut sa se convinga daca studiul realizat de firma Iptana Bucuresti a avut la baza forari si prospectiuni ale terenului pe care urmeaza sa fie construita autostrada, deoarece reprezentantii firmei de consultanta Scetaroute s-au plâns de faptul ca în zona de lânga localitatea Sandulesti exista mari alunecari de teren care afecteaza structura. Ministrul i-a solicitat directorului companiei de proiectare Iptana sa explice modul în care s-au desfasurat aceste foraje. „Ne asteptam sa gasim stânca de calcar, dar, în urma forajelor, am identificat altceva. Sunt zone complexe, si la fiecare doi metri structura geologica se schimba. Exista probleme pe un front de 100 de metri”, a declarat directorul Iptana, Cornel Martiu."

Intrebare: Dupa ce ati citit cele de mai sus, credeti ca vom avea autostrada finalizata si utilizabila in urmatorii 10 ani???


Vreau sa vad cum se explica faptul ca am platit 624 milioane de euro catre Bechtel si nu avem autostrada. Vrem sa stim ca pâna în 2012 vom avea în mod sigur portiunea de aici, de la Cluj pâna la granita, la Bors, gata. Vreau sa aflu când va fi finalizata o prima portiune din autostrada, care ar fi aceasta portiune, care sunt lucrurile pe care statul trebuie sa le faca si ce va primi în schimb”, a spus Berceanu, citat de Mediafax.

0 comments:

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP