Thursday, January 29, 2009

MOVIE - The Duchess

The Duchess / Ducesa

Gen: drama, istoric
Actori: Keira Knightley, Ralph Fiennes
Regia: Saul Dibb
Nota IMDb: 7,1/10 (in 29.01.2009)
Nota mea: 8/10

Un film pe care il recomand pentru ca surprinde foarte bine atmosfera secolului al XVIII-lea. O poveste despre drama unei ducese, despre sacrificiul in numele copiilor si renuntarea la dragoste.

Povestea filmului: Giorgiana, la doar 17 ani, se casatoreste cu ducele de Devonshire. Descopera curand ca s-a maritat un un barbat rece, fara sentimente, care isi iubeste cainii mai mult decat pe propria sotie. Singura lui pretentie de la sotia sa este de a primi un mostenitor de sex masculin cat mai repede.
La scurt timp dupa ce Georgiana se casatoreste cu ducele, afla de o fetita iligitima de-a ducelui care este adusa sa locuiasca cu ei (mama fetei murise). Giorgiana va naste primul ei copil, dar nu va fi baiat asa cum isi dorea ducele.
Inteligenta si cu multa carisma, Georgiana patrunde repede in sufletul nobililimii si nu numai, devenid o figura cunoscuta si apreciata pentru inclinatiile ei politice si vestimentatia pe care si-o crea singura.
Mai departe, va las sa vedeti singuri ce si cum.

Plusuri:
Un film realizat destul de bine, cu un scenariu frumos, cu o mare atentie la detaliile din acea vreme: rochii fastuoase, palate impunatoare, etc.

Minusuri: fara prea multa actiune, punandu-se accent mai mult pe viata si trairile Giorgianei.

Concluzie: Un film bun si usor de urmarit cand sunteti obositi. Indicat pentru cei carora le plac filmele istorice sau celor care le place Keira (mie imi place).

1 comments:

Diana March 23, 2009 at 3:28 AM  

Si mie imi place Keira si mi-a facut placere sa vad acest film. Iti recomand The Other Boleyn Girl, in genul acestuia, dar cu mult mai multa actiune. Daca ti-a placut The Duchess, nu trebuie sa il ratezi, mi s-a parut mult mai bun. Asta in cazul in care nu l-ai vazut deja.Pupici

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP