Sunday, February 8, 2009

Ungaria - Cum sa stai 3 ore in frig!

Deci, clar pentru toata lumea: NU URASC UNGURII, nu am nimic personal cu ei, am o multime de prieteni unguri in Romania (doar ma trag din Oradea, nu?), deci...ungurii sau maghiarii (cum doriti) sa nu se simta lezati! Imi exprim doar parerea legata de un incident din Budapesta.

Pentru ca azi, 08.02.2009, aveam botezul nepotelului meu drag (a lu vara-mea primara), decidez cu multa bucurie sa viu in Romania sambata, 07.02.2009...ziua in care incepe povestea noastra.

Ora 10.30. Drumul dintre Zalaegerszeg si Budapesta il parcurg fain frumusel cu masina, impreuna cu 2 colege de serviciu ale prietenului meu. Totul o veselie! Porniseram la 8 si am ajuns la Budapest-Keleti la ora 10.30.

Ora 10.35. Intru cu curaj in gara, arunc un ochi pe panou si vad ca la 11.13 pleaca un tren spre Romania (Brasov cred dar nu mai stiu exact). Ma indrept spre casa internationala de bilete, in pas mai alergator asa....sa prind bilet la un tren international inainte cu jumatate de ora...hmmmm...oare o sa reusesc?

Ora 11.37. Ajung, intru cu avant la casele internationale si o tanti, turista si ea, imi atrage atentia ca nu am luat numar (sistemul e ca si la Banca BRD). Ies afara si iau numar. Revin.

Ora 11.50. Yeeee, sunt repartizata la casa numarul 8. Fuguta la ea. Dincolo de geam un tinerel cu mutra de chinezoi si ochelari, sa fi avut asa vreo 30 de ani.
Eu: "Hello!"
El: "Helou!"
Eu: "I need a ticket for the first train to Oradea."
El: "Oradeeeea or Arad?" (cu accent pe a din Arad)
Eu: "Oradea, Nagyvarad"
El se uita pe liste si replicheza intr-o engleza pocita: "Good dis trein?" Si scrie o ora pe o foaie. Eu vad 11 si ceva (sau asa am crezut)
Eu: "Sure, if you think I can catch it."
El : "Okei."
Sa pune, face calcule, imi arata cat costa, face biletul si mi-l inmaneaza.

Ora 11.00. Eu foarte fericita ca prind trenul care pleaca la 11.13, nu ma uit la bilet si alerg sa ies de la International spre peron. Intreb pe cineva daca are idee la ce peron e trenul de la ora 11 (ca sa nu mai merg la panou). Replica m-a lasat muta: "Iu have tri ours..."
Eu: "Huh?"
Ma uit pe bilet si vad ca e la 13.43. Ma gandesc ca nu e right si ma intorc la nenea cu ochelari.
Eu: "This train is at one o clock? Because i've seen one at 11.13."
El: "Ia, dat gos to Arad (cu accent pe A), onli dis to Oradeeea."
Eu: "Thank You."

Un pic frustrata ca eu stiam ca mai trebuie sa fie un tren la 11 inainte de cel de 13. Dar i-am zis omului clar "First train"....deci el stie mai bine!

Ora 11.40. Deja eram inghetata de frig. Ma plim pe la panouri. Vad si un panou electronic. Departure. Vad prima linie. Incep sa turbeeeeez. Primul tren, care pleca la 11.43: ORADEA.

Incep sa vad rooooosu in fata ochilor. Imi vine sa urlu de nervi. What the fuck? Merg sa il strang de gat pe dobitoc? Merg sa ii chem supervizorul? Oricum nu mai puteam face nimic ca trenul pleca in 3 minute.

Imi creste tensiunea....la propriu...adica dobitocul imi daduse bilet la tren cu 2 ore mai tarziu ca deh, ce daca trebuie sa stau 3 ore in frig...conteaza???

Ma resemnez ca oricum nu mai am ce face. Merg totusi la informatii sa intreb de o sala de asteptare...aha...frumos vis! Imi stramba din nas si spune ca nu prea am unde sa astept. Sa o mai intreb daca la ea acolo, dincolo de geam, e la fel de frig?

Urmatoarele 2 ore mi le-am petrecut gandindu-ma daca nu ar trebui sa merg totusi la dobitocul cu ochelari. Sa il intreb doar 2 lucruri:
1. Daca chiar nu a stiut de trenul de la 11.43 (Bihar Intercity) sau a fost prea aiurit (l-o fi parasit prietena)?
2. Daca stie cum e sa stai 3 ore in frig intr-o gara infecta?

M-am resemnat. Ungaria nu e diferita de Romania si gata!

Dar am ramas cu intrebarea: Oare ce inseamna "first train" pentru functionarii de la MAV (adica CFR-ul lor)?

3 comments:

Anonymous,  February 9, 2009 at 11:15 AM  

Ioana imi pare rau pt ce ti s-a intamplat ,asa e cateodata ,unii sunt mai distrati ,nu conteaza ca te grabesti sau cum e vremea...si eu care-ti urasem o duminica placuta,te pup!

Dan Gheorghe February 9, 2009 at 3:59 PM  

si la ei e la fel cu functionarii. nu ii bag pe toti in aceeasi oala. dar sunt destui batuti in cap, din pacate. nu stiu daca tipul ala ti-a facut-o din rea-credinta sau din prostie. eu as merge pe a doua varianta!

Flor February 15, 2009 at 5:51 PM  

Uita de incident!
La multi ani si tot ce-ti doresti tu!

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP