Monday, January 19, 2009

19.01.2009 - Business


2009 - Primul an de la revolutie in care scad salariile

Guvernul a redus prognoza privind salariul mediu brut pe 2009, care ajunge astfel sub nivelul lunii noiembrie 2008, ultima masurata statistic.

Potrivit ziarului Cotidianul, "salariile romanilor vor intra pe o panta descendenta anul acesta, media castigului lunar din 2009 fiind sub castigul salarial din noiembrie anul trecut. Castigul salarial mediu brut pe economie in 2009 va fi de 1.820 de lei, mai mic decat ultimul nivel publicat de INS, de 1.844 de lei, in noiembrie 2008, ultima luna raportata."

Nivelul castigului salarial mediu de anul acesta a fost facut public la sedinta de guvern de saptamana trecuta. Surse din Ministerul Finantelor au comentat pentru Cotidianul ca, „totusi, este vorba despre o crestere nominala de 5,2% intre media castigurilor de anul trecut si cea a celor pe anul 2009“, insa n-au putut nega faptul ca media salariala pe 2009 este inferioara salariului din noiembrie.
Si asa, la o inflatie oficiala estimata la 5%, cresterea reala fata de media anului 2008, care cuprinde si salariile date acum un an, este aproape zero.

Mai multe aici.

0 comments:

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP