Tuesday, January 20, 2009

20.11.2009 - International


Masuri drastice de securitate la Washington


Inca de ieri s-a inceput implementarea planurilor de securitate pentru investirea in functie a presedintelui ales, Barack Obama.

Ieri, la ora locala 15.00 (22.00 ora Romaniei), politia a inceput sa blocheze mai multe artere din apropiere de Casa Alba iar un perimetru de trei kilometri patrati din jurul National Mall va fi complet inconjurat de forte de ordine.

De-a lungul perimetrului de securitate unde va avea loc azi traditionala defilare de investitura, intre Capitoliu si Casa Alba, au fost instalate garduri impotriva manifestantilor. Toti sustinatorii presedintelui vor fi perchezitionati inainte de a li se permite accesul in perimetrul de securitate.

"Incepand de la 2.00 dimineata (9.00 ora Romaniei), Washingtonul va fi practic izolat de sudul tarii, prin inchiderea podurilor care traverseaza fluviul Potomac. Numai pietonii vor mai avea voie sa le traverseze. O astfel de masura nu a mai fost luata niciodata pentru o investitura prezidentiala, dar cea a lui Obama este prima dupa atentatele din 11 septembrie 2001, a subliniat un oficial din serviciile de transporturi ale primariei, Karyn Le Blanc" potrivit 9am.

Tot din aceeasi sursa aflam ca "peste 12.000 de militari si mii de politisti au fost mobilizati cu aceasta ocazie. Armata va survola orasul, va patrula pe Potomac, va fi pregatita sa lanseze rachete sol-aer si va contracara orice tentativa de atac chimic sau biologic. Numeroase echipe medicale de urgenta sunt pregatite sa intervina, in caz de nevoie."

La acest eveniment sunt asteptate nu mai putin de 2 milioane de persoane.

Mai multe detalii despre masurile de securitate de la Washington aici.

0 comments:

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP