Monday, January 19, 2009

19.01.2009 - International

Noul contract dintre Rusia si Ucraina elimina intermediarii

Cele doua tari au hotarat sa nu mai foloseasca intermediari pentru noile contracte privind livrarile si tranzitul gazului, care vor fi semnate luni la Moscova.

In acordurile anterioare era prezenta, ca intermediar, compania RosUkrEnergo, cu sediul in Elvetia, un joint venture intre Gazprom si doi oameni de afaceri ucraineni, informeaza NewsIN.

Premierul tarii vecine a etichetat negocierile, care au durat cinci ore, drept "dificile, dar fructuoase".

Daca acest acord va intra in vigoare asa cum este prevazut, el va pune capat crizei gazului care dureaza deja de trei saptamani si care a dus la privarea de gaz a clientilor europeni ai Gazprom.
25% din gazul consumat in Uniunea Europeana este importat din Rusia, iar mare parte din acesta este tranzitat prin Ucraina. Slovacia, Republica Moldova si Bulgaria sunt trei dintre cele mai afectate tari de intreruperea furniraii gazului.
Din momentul reluarii livrarii de gaz, va fi nevoie de 24 pana la 72 de ore pentru ca gazul rusesc sa inceapa sa ajunga la clientii europeni.

Moscova a intrerupt aprovizionarea Ucrainei la 1 ianuarie 2009, dar tranzitul spre Europa a continuat pana in 7 ianuarie.

0 comments:

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP