Tuesday, January 20, 2009

20.01.2009 - Business

Virusul care a infectat peste 9 milioane de PC-uri in doar 4 zile, prezent si in Romania.

Un virus specializat pe sistemele de operare Microsoft se rapandeste cu viteza record, anunta compania finlandeza F-Secure.
Virusul, care se infiltreaza in sistem profitand de vulnerabilitati de securitate si de stick-uri USB, a reusit sa infecteze in doar 4 zile peste 9 milioane de computere, avand ca tinte preferate intraneturile detinute de mari corporatii. Pentru a se raspandi in retea Downandup genereaza, zilnic, 250 de domenii de internet false (de tip qimkwaify.ws, mphtfrxs.net, gxjofpj.ws, imctaef.cc sau hcweu .org) datorita carora reuseste sa treaca de programele antivirus instalate si de firewall-uri, dezactivand, in acelasi timp, si modulul destinat actualizarilor securitatii computerului respectiv.

Cel mai probabil de origine ucraineana, virusul transforma fiecare computer infectat intr-un server tip botnet, server care poate sa devina nu doar o noua sursa de raspandire a virusului ci si o arma redutabila pentru atacatori, al caror acces la orice informatie prezenta pe hard e garantat.

Clasamentul dupa numarul de IP-uri afectate pozitioneaza Romania pe locul 9 dupa China, Brazilia, Rusia, India, Ucraina, Italia, Argentina si Coreea.

Articol preluat integral de pe 9am.

0 comments:

Google Translate

Google-Translate-Chinese (Simplified) BETA Google-Translate-English to French Google-Translate-English to German Google-Translate-English to Italian Google-Translate-English to Japanese BETA Google-Translate-English to Korean BETA Google-Translate-English to Russian BETA Google-Translate-English to Spanish
Powered by
+ Grab this widget
LinkWithin Related Stories Widget for Blogs

Recent comments

My Music


Get a playlist! Standalone player Get Ringtones

Zelist

Ora Romaniei

Contacteaza-ma la:

prezentul_simplu@yahoo.com

Pagini accesate


website statistics software

Vizitatori unici

Vizitatori online

De unde ma viziteaza

Site Meter

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP